DROOMBEDRIJF

DROOMBEDRIJF

VAN SPARK NAAR IMPACT

Vindt je spark, kies je goals en bouw je droombedrijf. Huh, zomaar? Ja zo simpel is het. Tenminste, als je eenmaal op weg bent. Zoals vaak het geval is ook dit keer de voorbereiding het halve werk. Dat begint met het leggen van het fundament waar jouw droombedrijf als een rots op staat. De pijlers van die basis zijn jouw drijfveren, jouw talenten en jouw kernwaarden. Waar ben je goed in? Wat vind je het állerleukste om te doen. Waar word jij gelukkig van, waar raak je van in flow? Wat zou je zomaar elke dag willen doen, zonder daarvoor ook maar een euro te vangen? Waar sta je voor en waar ga je voor? We hebben het dan over passie en zielsmissie. Maar dat is pas de helft van je SPARK…

De andere helft is wat pragmatische van aard; Wat is je netwerk en hoe intensief heb je daar contact mee? Waar bestaat je werkervaring uit en wat zijn je skills? Welk type manager/ondernemer ben je? Waar verdien je een inkomen mee? Maak je gebruik van sociale media en zo ja, hoe dan? Het gaat hier over de beroepsmatige kant van je SPARK. 

Om je SPARK sluitend te maken gaan we op zoek naar de verbinding tussen jouw missie, passie, professie en kunde met dat waar de wereld behoefte aan heeft ofwel naar dat wat de samenleving nodig heeft. Wat kun jij bijdragen, oplossen, verbeteren of positief veranderen? Hoe kan jij impact maken? En op welke manier zie jij dat voor je? Nu hebben we het over jouw roeping en jouw waarde. En die waarde kan van alles zijn, groots of piepklein, voor hele groepen of voor een enkel individu. Alles waar je goed mee doet maar niet altijd in geld is uit te drukken, heeft waarde. 

Mooi, mooi, mooi maar hoe bouw je er dan een droombedrijf mee of zorg je er voor dat je bedrijf groeit? Daar heb ik nou de gouden formule voor. Ik noem hem SPARK-DRIVE en het sleutelbegrip hierin is jouw visie, jullie bedrijfsfilosofie. We combineren jouw Why en How met What’s in it for me. Wanneer je jouw visie helder hebt geformuleerd dan is dat meteen ook de basis voor je pitch. Dat is een bondige presentatie waarbij je online en offline in een keer helder maakt waar ze precies jou voor moeten hebben. Jouw visie laat je niet alleen als een keizer pitchen, het zorgt er ook voor dat je als expert wordt gezien. Daarnaast geeft het je voeding voor je content; jij weet nu exact waar je over kunt schrijven, hoe je kunt inspireren en welk beeldmateriaal jouw verhaal versterkt. Op die manier presenteer jij jezelf als autoriteit binnen jouw kennisgebied op social media en daarbuiten. Als een lopend vuurtje.

Je snap wel dat koers bepalen, impact maken en groei realiseren zich als bijna vanzelfsprekend ontvouwd. Zo ga jij van minuscuul vonkje naar een vlammend wildfire, komen jouw dromen uit en heb jij geen last meer van dat knagende gevoel dat er toch meer moet zijn. Je weet het nu.

Hoe ga ik jou helpen?

Neem contact met mij op via GSM, app of SMS en ik vertel je graag meer over de mogelijkheden. Je kunt gebruik maken van de SPITFIRE, waarin je in een uur sparren de essentie helder hebt, de pijnpunten bloot, de oplossing nabij en het vuurtje opgestookt.

Heb je behoefte aan het bepalen van een nieuwe richting voor je bedrijf, dan kun je gebruik maken van het programma VUURTOREN waarin we een hele dag besteden aan alles wat jullie bedrijf nou zo bijzonder maakt, hoe jullie impact nog groter wordt en hoe je dat verpakt in jullie visie waarmee jullie zichtbaar van waarde zijn. 

Ook werk in graag met mijn ontvlammende trajecten op maat. Een hybride programma waarin jij jouw SPARK gaat ontrafelen. We gaan jouw waarde, impact en visie in een waardevolle businessformule gieten en met jouw pitch weet jouw netwerk exact waar ze jou voor moeten hebben. Dit is een echt LICHTPUNTJES-TRAJECT, want je zult aangenaam verrast zijn door alle mogelijkheden die je altijd al in je had maar die samen met het waakvlammetje stilletjes wachtten op jouw ontdekking. Na dit traject is niet alleen je expert-status gevestigd, ook het concept en de content voor je website en social media zijn helder.