SAMEN STERK

SAMEN STERK

DRIVE: In vijf ondernemersfases op koers naar jouw ideale bedrijf

Ik merk dat steeds meer 40-plussers de stap zetten naar zelfstandig ondernemerschap. Het tijdperk van langdurige arbeidscontracten met veel zekerheid ligt achter ons en we richten ons op nieuwe vormen van flexibele arbeid en inkomensstromen.

De 40-plussers van nu zijn vitaal, hebben levenservaring, een prima netwerk en gedegen zelfkennis. Het is een uitgelezen moment een carrièreswitch te maken; van vaste baan met beperkingen naar een eigen onderneming die vrijheid biedt, financieel armslag geeft en gelukkig maakt. Een bedrijf waarin jij groeit en dat met jou mee groeit.

WAAROM JIJ?

Je denkt al een tijd aan een nieuwe carrièrestap, van loondienst naar zelfstandig inkomen, van werken voor een baas naar eigen baas. Maar je weet niet waar je moet beginnen, en hoe je moet beginnen (en misschien ook nog wel of je er wel aan moet beginnen?). Je hebt best wel ideeën over hoe je het wilt maar niet hoe je het allemaal moet aanpakken.

Je bent je bewust van je kennis en talenten maar op zoek naar jouw missie waar je ook nog eens voor betaald krijgt. Vaak hoor je het jezelf afvragen “Wie zit er nu op mij te wachten?”. Je wilt graag beginnen maar het ontbreekt aan opstartinspiratie. En toch droom je elke dag van die ene nieuwe stap.

Waar ben je mee van betekenis, en voor wie en hoe vul je dat in? En hoe ga je ze dat vertellen op een manier die bij jou past. En met welke regels en voorwaarden moet je rekening houden? Je loopt steeds weer vast met je dromen in dat grote moeras dat ondernemen heet.

En wil je eigenlijk wel ondernemen? Past dat wel bij jou. Zo vertrouwd als je bent met je leven nu. Maar ook niet meer helemaal happy. Een eigen bedrijf klinkt gelijk zo heftig. Je wilt dat eigen bedrijf. Je wilt dat zelfstandige inkomen. Je wilt starten. Maar het gaan doen, ojee. BTW, belastingen, boekhouding, zakelijke bankrekening, oprichtingsakte, werkplek, tarieven, ICT, website, drukwerk, teksten, acquisitie … Je krijgt het er weer warm van.

MIJN SPECIALISATIE

Mijn specialisatie is het bouwen van een bedrijf rond de expertise, kennis, levenservaring, instelling en netwerk van professionals van het 40+ kaliber. Vaak zijn de kinderen al wat ouder, is de hypotheeklast niet meer zo extreem en is er weer energie voor nieuwe initiatieven. Ik help gemotiveerde 40+ plussers om hun idealen, talenten en persoonlijke waarden te vertalen naar een eigen bedrijf. Een bedrijf waarmee zij van betekenis zijn en dat garant staat voor een zelfstandig inkomen, inclusief een prima pensioen.

Mijn coachingstraject is zeer pragmatisch en gericht op groei en plezier in elke fase van je (nieuwe) bedrijf. Van het oprichten tot het inrichten, van het vormgeven tot lanceren maar ook van het zichtbaar worden en doorbreken met je eigen bedrijf. Elk jaar heb ik voor een beperkt aantal ondernemers (in spe) ruimte om hen individueel te begeleiden.

ZOU HET WAT WORDEN, JIJ EN IK?

De individuele coaching is altijd persoonlijk; 1-op-1 live, telefonisch of via Skype. Tussentijdse ondersteuning en/of nazorg gaat via mail, SMS, What’s app, Linkedin of Facebook.  Hoe dan ook, je bent bij mij in goede handen. Uiteindelijk moet je het allemaal zelf doen, maar ik zorg voor focus en vaart en ik behoed je voor tijdrovende en energie vretende bloopers. Feit is dat je eigen bedrijf er gewoon komt! Met alles erop en eraan.

DE EERSTE STAP

Het begint uiteraard gewoon om persoonlijk contact met mij op te nemen. Dan kunnen we samen bekijken waar ik je mee kan helpen en wat ik voor je kan betekenen. Gewoon doen. Ik bijt niet, maar stel wel kritische vragen. Zo weet je snel of het wat wordt, zo’n coachtraject met mij.

Ik hou het graag praktisch en ga ervan uit dat jouw briljante plannen je idealen weerspiegelen. Toch loop je er al (te) lang mee rond en je wilt concrete stappen maken om er een groot succes van te maken. Dat kan nu.

WAAROM IK?

Een eigen bedrijf starten stelt je voor veel nieuwe uitdagingen en keuzes. Ik kan je helpen met het maken van de juiste stappen als je alles wat op je af komt niet alleen wilt doen.

Als ervaren ondernemer, coach en mentor, die creatief, communicatief én commercieel is, begeleid ik je graag jouw eigen groei en de start van je bedrijf mogelijk te maken. Ik help je de juiste zakelijke stappen te zetten, stappen die bij jou passen. Stappen die in lijn zijn met jouw missie, visie, waarden, idealen en ervaring.

Ik help jou met mijn jarenlange ervaring als conceptontwikkelaar, businessstrateeg, marketing & communicatie expert. Met mijn PR en mediakennis, concrete actiegerichte en strategische adviezen waarmee ik al veel (startende) ondernemers op het juiste pad heb geholpen, help ik jou ook verder.

KIES WAT BIJ JOU PAST

Je kunt kiezen voor 1-op-1 coaching per dagdeel, per dag of in een tweedaagse training samen met maximaal 6 andere ondernemers.

We gaan intensief met elkaar samenwerken om gerichte actie te ondernemen en we spreken elkaar (online) om je plannen te bespreken, strategieën uit te werken en je focus te houden op je doelen.

Je krijgt van mij tips & tricks waarmee je heel systematisch je goals met deeltaken kunt organiseren. Een werkboek waarin je alle tips en informatie, opdrachten en checklisten verweven worden met je aktie- en takenlijst zodat je niks over het hoofd ziet. Je kunt in je eigen tempo en op je eigen wijze invulling geven aan je nieuwe business.

RESULTATEN VAN DROOMBEDRIJF UITVOERDERS DIE DE STAP HEBBEN GEMAAKT

MEER WETEN?

Wil je kijken of mijn coaching past bij wat jij zoekt? Stuur mij dan een mail via info@annetjeschoolmeesters.nl. Ik neem dan contact met je op om samen te kijken welk programma jou het best verder helpt.

Je bent slechts één click verwijderd van jouw gedroomde ideaal.


Als ondernemerscoach ben ik jouw klankbord die neutraal tegenover jouw ideeën staat en deze implementeert in het werkveld. Als ik enthousiast ben kun je ervan uitgaan dat je idee waarde biedt en dat geeft je net dat extra duwtje in de rug. Ook als je van nature niet erg zakelijk bent, dan kan ik je wijzen op de commerciële (on)mogelijkheden en ze ombuigen zodat ze bij jou passen en dus werken in de praktijk.

Ik ondersteun jouw authenticiteit, en voedt jouw geloofwaardigheid, ik help jou om zichtbaar te worden in het online oerwoud. Tot slot kan ik angst wegnemen omdat deze altijd is gebaseerd op aannames. Ik geef jou in plaats daarvan lef, de moed om te durven en door te pakken. Omdat het in je zit (!) en omdat ik je niets adviseer dat niet bij jou past. Je start doordachter, je bespaart veel denkwerk, je maakt minder misstappen en je groeit sneller.

Ik spreek je snel! Annetje